Werkervaring

Costeris werkervaring

Jongensdroom

Zijn droom was beroepsvoetballer worden. Dat bleek te hoog gegrepen. Maar de sport bleef lonken. Op zijn 18e werd Jan-Dirk Costeris sportleider in een recratiepark. Dit bleek een mooi startpunt op zijn pad naar persoonlijke ontwikkeling. Door zijn organisatorisch talent maakte Jan-Dirk na enkele jaren een carrièresprong naar bedrijfsleider. Nog zó jong en al verantwoordelijk voor de gehele bedrijfsvoering (inclusief bungalows en een grote camping).

Resultaatgericht

Werken en ernaast leren ging hem gemakkelijk af. Jan-Dirk haalde zijn horeca-papieren en volgde cursussen op het gebied van boekhouden, bedrijfsadministratie en management. Na zijn baan voor het recreatiepark volgden banen als beleidsmedewerker bij zorgorganisaties, woningcorporaties en Stichting Humanitas, waar Jan-Dirk lid was van de directie. Tussen 2000 en 2002 kwam daar de master Management & Innovation (University of Hertfordshire) bij en later volgden twee opleidingen in ‘creatief denken’.

Ondernemen

In 2002 startte hij als zelfstandig projectmanager het bureau Costeris ‘op het snijvlak van wonen, welzijn en zorg’. Eén van zijn grotere opdrachten was projectleider van het sociaal programma van een aandachtswijk in Dordrecht. Toen bleek zijn bundeling van talenten goud waard. Ondernemend, communicatief vaardig, analytisch, sterk in het verbinden van mensen en met een goed financieel inzicht.

In Dordrecht leerde hij Mariska Wagner kennen en samen startten ze het bureau DURF maakt het verschil. Samen zetten zij hun kennis en ervaring in bij projecten overal in Nederland.